Skip to content
Tietyt ruuat voivat aiheuttaa hampaiden värjäytymistä ja tahriutumista. Katso, mitä vähentää ja lue vinkkimme, joilla saat terveemmät ja valkoisemmat hampaat.

" />
Miten keltaiset hampaat saa valkaistua?

Miten keltaiset hampaat saa valkaistua?

Tässä artikkelissa tutkimme kellertävien hampaiden syitä sokeripitoisista välipaloista tupakointiin. Kerromme myös, miten hampaat voi pitää valkoisina White Now -hammastahnalla.

Keltaiset hampaat voivat haitata muuten kaunista hymyä. Mutta oletko koskaan miettinyt, miksi hampaasi alkavat kellertää?

Valkoisen hymyn ylläpitäminen on helppoa, kun tiedät faktat. Lue lisää hampaiden keltaisuuden syistä ja siitä, miten niitä voi torjua.

Mistä keltaiset hampaat johtuvat?

Vaikka ruoka ja juoma voivat tahrata hampaita ajan mittaan, suurin keltaisten hampaiden syy on oheneva hammaskiille. Hammaskiille on kovaa valkoista ainetta, joka muodostaa hampaittesi pinnan. Sen alla on hammasluuta, joka on väriltään lähinnä vaaleanruskeaa.

Hammaskiilteen kuluminen ja keltaiset hampaat

Kun hammaskiilteesi alkaa ohentua, alla oleva hammasluu alkaa näkyä paremmin ja saa hampaat näyttämään keltaisilta. Useimpien ihmisten hammaskiille ohenee iän myötä, mutta ruuan ja juoman hapot voivat saada hammaskiilteen kulumaan ennenaikaisesti ja hampaat näyttämään keltaisilta.

Keltaiset hampaat ja tupakointi

Tupakoinnin tapaisilla huonoilla tavoilla on myös ikäviä vaikutuksia hampaille. Tupakan terva ja nikotiini tahraavat hampaita ja voivat edistää plakin ja hammaskiven muodostumista.

Plakki ja hammaskivi vahingoittavat ienten ohella myös muita suun osia ja voivat johtaa hammasmenetyksiin tai iensairauksiin.

Keltaiset hampaat ja ruokatahrat

Väriltään tummat ruuat ja juomat voivat myös tahrata hampaiden pintaa. Tahraavia ruokia ovat esimerkiksi:

  • Tee
  • Kahvi
  • Kolajuomat
  • Punaviini
  • Tummat marjat, kuten mustikat ja karhunvatukat
  • Punajuuri

Onneksi näistä tahroista voi päästä eroon säännöllisellä hampaiden harjaamisella ja hammaslangan käytöllä.

Miten hampaiden kellertymistä voi ehkäistä?

Voit ehkäistä hampaiden kellertymistä välttämällä sokeripitoisia välipaloja ja happopitoisia juomia, kuten limsaa ja viiniä. Nmä ruuat voivat kuluttaa hammaskiillettä mutta voit ehkäistä haittavaikutuksia juomalla maitoa tai pelkkää vettä syömisen jälkeen.

Keltaisia hampaita voi ehkäistä myös rajoittamalla aterioiden välissä syötävien tahraavien välipalojen määrää. Näin sylki pääsee heikentämään suun happojen vaikutuksia luonnollisesti.

Parhaiten hampaiden keltaisuutta voi torjua tai korjata harjaamalla hampaat kahdesti päivässä sopivalla hammastahnalla. Jos haluat välittömästi valkoisemmat hampaat, suosituksemme on White Now Gold. Se sisältää kolme kertaa enemmän Blue Light -teknologiaa kuin Pepsodent White Now ja torjuu näin tahroja ja värjäytymiä entistäkin paremmin.

Nyt kun tiedät mikä aiheuttaa kellertymistä, hampaitten puhtaana pitämisen pitäisi olla merkittävästi helpompaa. Muista katsoa mitä syöt, välttele huonoja tapoja ja harjaa hampaasi kahdesti päivässä White Now Goldilla.

*Välittömän valkoisuuden vaikutelma on optinen ja väliaikainen. Lähteenä kliininen tutkimus, jossa välittömän valkoisuuden vaikutelmaa tutkittiin 78:n henkilön kokemusten perusteella.

PIKAVINKKI

Ole varovainen ruokasoodan käytössä, sillä se kuluttaa hampaita ja voi pidemmän päälle vahingoittaa hammaskiillettä.

 
White teeth

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA