Skip to content
Mitä vaihtoehtoja on olemassa hampaiden valkaisuun?

Mitä vaihtoehtoja on olemassa hampaiden valkaisuun?

Mitä vaihtoehtoja on olemassa hampaiden valkaisuun?

Yhä ulkonäkötietoisemmaksi muuttuvassa maailmassa kaunis ja säihkyvä hymy on must. Mutta millaisia hampaidenvalkaisumenetelmiä on olemassa, ja mikä niistä on paras? Vertailimme suosituimpia saatavilla olevia ammattilaismenetelmiä ja kotikonsteja.

Kosmeettiset toimenpiteet

1. Ammattilaisvalkaisu

Ammattilaisen tekemässä valkaisussa hammaslääkärisi poistaa hampaiden värjäytymät ja tahrat valkaisuaineen avulla.

Ensin ikenet suojataan ja sen jälkeen hampaisiin asetetaan valkaisuainetta sisältävä muotti, joka muistuttaa hammassuojaa. Valkaisutuotteen vaikuttavien aineiden hajoamisesta vapautuva happi valkaisee hammaskiillettä asteittain. Tarkista kuitenkin hammaslääkäriltäsi, paljonko vetyperoksidia (vaikuttava aine) tuote sisältää. Suuret pitoisuudet voivat aiheuttaa vihlontaa, vahingoittaa hammaskiillettä ja heikentää hampaitasi.

Toimenpide saattaa viedä enimmillään neljä viikkoa sisältäen kaikki valmistelukäynnit, kuten muotin sovituksen ja valkaisugeelin käyttämisen kotioloissa.

2. Laservalkaisu

Kuten perinteisessäkin valkaisussa, ikenet suojataan aluksi kumikiskolla. Seuraavaksi hampaisiin levitetään valkaisuainetta, joka aktivoidaan valon tai laserin avulla. Koko toimenpide vie vain noin tunnin ja tulokset näkyvät nopeasti. Valitettavasti kätevyyden kääntöpuolena on perusvalkaisua korkeampi hinta.

Kuten perinteinen ammattilaisvalkaisu, tämäkin käsittely voi aiheuttaa hampaiden ja ienten vihlontaa, etenkin hampaiden keskiosissa. Saavutettu sävy saattaa myös ottaa yllättävää takapakkia. Tuftsin yliopiston hammaslääketieteen laitoksen tutkimuksessa havaittiin, että hampaat ottavat keskimäärin kahden sävyasteen verran takapakkia hoidon jälkeen. Tämä johtuu siitä, että tehovalkaisu poistaa hampaiden suojakerroksen ja tekee niistä erityisen haavoittuvat tahroille.

Tee-se-itse-valkaisu

Jos et halua käyttää aikaa tai rahaa ammattilaistoimenpiteisiin, tarjolla on myös useita kotioloissa toimivia vaihtoehtoja.

3. Kotivalkaisupaketit

Kuten ammattilaistuotteetkin, kotikäyttöön tarkoitetut valkaisupaketit sisältävät peroksidipohjaista vaikuttavaa ainetta, jota käytetään hammassuojamaisen muotin avulla.  Saattaa olla kalliimpaa tilata tuotteita hammaslääkärin kautta, mutta näin saat omaa suutasi varten tehdyn muotin ja vähennät ienten ärtymisen vaaraa.

Jos valitset käyttää tuotetta joka on hankittu muita kanavia pitkin, muista noudattaa ohjeita tarkasti. Koska muottia ei ole tehty omia hampaitasi varten, valkaisuaineen vuotamisen ja siitä johtuvan ienten ärtymisen riskit kasvavat. Älä myöskään käytä tuotteita liian usein, koska silloin tuloksena voi olla epätasainen valkaisu ja laikukas hammaskiille.

4. Valkaisuliuskat

Valkaisuliuskat ovat ohuita, taipuisia liuskoja, joiden toinen puoli on pinnoitettu valkaisugeelillä. Niitä käytetään painamalla geelipuoli suoraan kiinni hampaisiin. Vaikka liuskat ovat näppäriä, tulos ei ole yhtä hyvä kuin valkaisumuoteilla, eivätkä liuskat aina pysy kovin hyvin paikoillaan. Taipuisuuden vuoksi liuskan taakse pääsee myös valkaisuainetta laimentavaa sylkeä.

5. Valkaiseva hammastahna

Meidät on opetettu harjaamaan hampaamme ainakin kahdesti päivässä, joten valkaiseva hammastahna on hyvä lähtökohta valkoisemman hymyn tavoitteluun. Yleensä valkaisevat hammastahnat sisältävät hankaavia ainesosia, jotka poistavat pintatahroja nopeammin kuin ei-valkaisevat hammastahnat. 

Nyt valkaisusta voi kuitenkin nauttia sekä nopeasti että turvallisesti, yhdellä harjalla ja hampaita kuluttamatta. Pepsodentin kliinisesti testattu White Now CC -hammastahna sisältää patentoitua Blue Light -teknologiaa, joka ei kuluta hampaita ja valkaisee hampaita jo ensimmäisestä harjauskerrasta lähtien* sinisten väriainehiukkasten avulla. Pepsodent White Now CC hammastahnan sinkki ja mineraalipitoisen koostumuksen ansiosta ikenesi ja hampaasi saavat tarvitsemaansa suojaa ja pitkän aikavälin hoitoa. Voit nauttia valkaisusta ilman kompromisseja.

Kun käytät samalla Pepsodent White Now Carbon + Correctin tapaista laadukasta hammasharjaa, et voi mennä vikaan. Se on suunniteltu varta vasten kiillottamaan hammaskiillettä ja poistamaan tahroja, ja sen hiilipitoiset harjakset puhdistavat entistäkin tehokkaammin.

Jos et olet vieläkään varma itsellesi sopivasta menetelmästä, etene pienin askelin ja tunnustele oloasi. Vaihtamalla White Now -hammastahnaan ja -hammasharjaan hymyilet hetkessä leveämmin.

*Välittömän valkoisuuden vaikutelma on optinen ja väliaikainen. Lähteenä kliininen tutkimus, jossa välittömän valkoisuuden vaikutelmaa tutkittiin 78:n henkilön kokemusten perusteella.

PIKAVINKKI

Yritä karsia ruokavaliostasi happopitoisia ruokia, jotka vahingoittavat hammaskiillettä. Vahingoittunut hammaskiille paljastaa alla olevan tummemman hammasluun, jolloin hampaat näyttävät kellertäviltä.

 
White teeth

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA