Skip to content
Oppaamme avulla voit hioa harjaustekniikkasi täydelliseksi ja nauttia terveemmästä, kauniimmasta hymystä.

" />
Näin harjaat hampaasi oikein

Näin harjaat hampaasi oikein

Useimmat ihmiset osaavat harjata hampaansa, mutta tiesitkö, että perusteellisessa puhdistuksessa on omat niksinsä? Tässä oppaassa käymme läpi perusasiat ja kerromme, miten voit hio tekniikkasi täydelliseksi ja nauttia puhtaammista, hyvinvoivista hampaista.

Hampaiden harjaamisen perusteet

Koska hampaat pitää harjata? Ainakin kahdesti päivässä, aamulla, joko ennen aamiaista tai puoli tuntia aamiaisen jälkeen, ja ennen nukkumaan menoa. Voit harjata hampaasi myös lounaan tai muitten aterioitten jälkeen. Muista tällöin odottaa 30 minuuttia nautittuasi ruokia tai juomia. Jos harjaat happohyökkäyksen ollessa vielä käynnissä, saatat vahingoittaa haavoittuvassa tilassa olevaa hammaskiillettäsi. Aina ei ole mahdollista odottaa niin pitkään, joten tässä niksi: huuhtele suusi kahteen kertaan vedellä vähentääksesi happojen vaikutuksia.

Millä harjata? Joko käsikäyttöisellä tai sähköhammasharjalla. Varmista, että harjaspää sopii suuhusi vaivattomasti ja ylettyy koko suuhun. Pepsodentin valikoimasta löytyy useita hammasharjoja, joista voit valita itsellesi parhaan.

Miten pitkään? Ainakin kahden minuutin ajan, vaikka monet hammaslääkärit suosittelevat harjaamaan hampaita kolmen minuutin ajan, etenkin jos käytät käsikäyttöistä harjaa.

Hio tekniikkaasi

Vaikka uskoisit osaavasi jo harjata hampaasi, pieniin parannuksiin saattaa olla varaa:

Käsikäyttöisellä hammasharjalla harjaaminen

  • Pidä hammasharjaa 45 asteen kulmassa ikeniin nähden
  • Liikuta harjaa edestakaisin lyhyin, hellävaraisin vedoin
  • Puhdista etuhampaiden sisäpinnat liikuttamalla harjan kärkeä ylös ja alas
  • Harjaa kielesi hellävaraisesti bakteerien poistamiseksi ja hengityksen raikastamiseksi.

Sähköhammasharjalla harjaaminen

Osa ihmisistä pitää enemmän sähköhammasharjoista, ja ne voivat olla hyvä vaihtoehto myös lapsille, jotka usein eivät pidä hampaiden pesemisestä. Käsikäyttöinen hammasharja voi kuitenkin auttaa lapsia oppimaan oikean harjaustekniikan alusta alkaen.

  • Aseta hammasharja 45 asteen kulmaan ikeniin nähden ja käynnistä
  • Liikuta harjaa hellävaraisesti hampaasta toiseen ja muista harjata kaikki pinnat
  • Harjaa kielesi hellävaraisesti samaan tapaan kuin käsikäyttöisellä harjalla.

Muista käyttää hammaslankaa

Paraskaan harjaustekniikka ei puhdista hampaiden välejä. Siksi hammaslangan käyttäminen on ehdottoman tärkeää. Käytä hammaslankaa ainakin kerran päivässä päästäksesi eroon ruokajäänteistä ja plakkikertymistä. Toimi näin:

  • Kierrä hammaslangan päät keskisormiesi ympärille niin, että väliin jää muutama sentti lankaa
  • Vie lanka hampaiden väliin ja puhdista myös ienrajojen alta hellävaraisella hankausliikkeellä

Raikkaampi tulos suuvedellä

Suuvedellä voit huuhtoa suusi harjauksen ja hammaslangan käytön jälkeen. Pepsodent-suuvesi pitää suun raikkaamman tuntuisena pidempään. Kurlaa pienellä määrällä ja sylje pois.

Seuraamalla näitä yksinkertaisia harjausohjeita voit saada puhtaammat, raikkaammat ja terveemmät hampaat ja ikenet. Muista myös sulkea hana harjauksen ajaksi – voit säästää jopa kuusi litraa vettä joka kerralla.

PIKAVINKKI

Muista odottaa ainakin puoli tuntia ruokailun jälkeen ennen kuin harjaat hampaasi.

 
How To Brush your Teeth Properly

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA