Skip to content
muotokuva jossa hymyilevä kiharahiuksinen nuori mies pitelee kahvikuppia ja matkapuhelintaan

Seitsemän kauniin valkoisen hymyn salaisuutta

Kauniilla hymyllä voi saada vahvemman itsetunnon ja loistavia selfieitä.. Upean valkoiset hampaat ovat hymyn perusta.

Jos etsit tapoja saada valkoisemmat hampaat, näillä neuvoilla voit kaunistaa hymyäsi.

Seitsemän valkaisuniksimme avulla saat kauniimman hymyn hetkessä.

1. Vältä tahroja, valitse juomasi oikein

Kahvi, tee ja viini tahraavat kukin hampaita, kuten myös virvoitusjuomat ja cocktailit. Mutta tiesitkö, että myös mustikka-, karhunvatukka- ja granaattiomenamehut saattavat jättää jälkiä hampaisiin? Näin voi käydä myös silloin, kun näitä tummempia marjoja käytetään smoothieissa.

Vältä hedelmämehujen ja virvoitusjuomien aiheuttamia värjäytymiä ja hammasvaurioita juomalla niitä pillillä. Kahvitahroja voi yrittää ehkäistä siemailemalla vettä aina parin kahvikulauksen välein.

Voit varautua tahroihin ennalta ja saada välittömästi valkoisemman* näköiset hampaat myös
White Now -hammastahnalla.. Ennakoivilla toimenpiteillä voit välttää tahroja ja nauttia luonnollisen kauniista hymystä pidempään.

2. Valitse oikeanlainen valkaiseva ja suojaava hammastahna

Paras valkaisukeino kotioloissa on harjaaminen oikeanlaisella hammastahnalla. Harjaamalla hampaat kahdesti päivässä fluoripitoisella hammastahnalla poistat plakkia ja pidät hammaskiillettä syövyttävät hapot kurissa.

Hampaiden harjaaminen aterioinnin jälkeen voi myös auttaa, mutta älä harjaa heti: ruokailun ja juomisen tuottamat hapot voivat heikentää hammaskiillettä, ja hankautuu tällöin pois helpommin. Alkuperäistä White Now-tahnaa jopa kolme kertaa valkaisuteholtaan tehokkaampi White Now Gold tarjoaa ihanteellisen yhdistelmän pikavalkaisua ja tahranpoistoa. Hampaasi näyttävät välittömästi valkoisemmilta* ja tahrat poistuvat asteittain.

3. Puhdista hankalat paikat suuvedellä ja hammaslangalla

Suuvedet eivät ainoastaan raikasta hengitystä, vaan ne muodostavat tärkeän osan suunhoitotottumuksiasi ja voivat itse asiassa auttaa valkaisemaan hampaita.

Kun huuhtelet suusi suuvedellä harjaamisen jälkeen, saat lisäsuojaa bakteereita ja happoja vastaan.

Hammaslangan käyttäminen voi myös auttaa saamaan valkoisemman hymyn ja terveemmät ikenet. Oletko koskaan huomannut tummien tahrojen ilmestyvän hampaittesi väliin? Säännöllisellä hammaslangan käytöllä voit hajottaa, joka saa hymyn näyttämään elottomalta.

4. Hymyile, älä tupakoi!

Kun hampaat saa valkaistua, tuloksista ei halua luopua. Se edellyttää hampaita tahraavista huonoista tavoista luopumista tai vähintään niiden rajoittamista. Nyt puhutaan savukkeista ja sikareista.

Luovu tupakasta tai nuuskasta jotka eivät ainoastaan tahraa hampaita, vaan voivat myös aiheuttaa vakavia terveysongelmia suussa ja koko kehossa.

Sähkötupakan ei pitäisi värjätä hampaita, sillä niissä ei ole tervaa tai savua. Niissä on kuitenkin nikotiinia, joka pitkäaikaiskäytössä voi värjätä hammasta sekä heikentää syljentuotantoa ja johtaa näin plakkikertymiin ja pahanhajuiseen hengitykseen.

5. Syö itsesi (ja hymysi) kauniiksi

Liiallinen sokerinsaanti voi olla pahaksi hampaille, vaikka maistuisikin hyvältä. Pyri välttämään roskaruokaa ja panosta tasapainoiseen ruokavalioon, johon kuuluu paljon vihanneksia. Näin sinä ja hampaasi pysytte pidemmän päälle paljon terveempinä.

Muista varoa myös tiettyjen hedelmien ja mehujen sisältämiä sokereita, jotka voivat yhtä lailla aiheuttaa reikiä, ellet huolehdi suusi terveydestä hyvin. ”Kaikkea kohtuudella” on hyvä lähtökohta.

Lisävinkki makeannälkäisille: White Now Glossy Chic-hammastahna maistuu herkullisen vaniljaiselta ja raikastaa suun aterian jälkeen.

6. Valitse superhammasharja

Kaikki ovat kuulleet valkaisevasta hammastahnasta, mutta tiesitkö, että myös hammasharjasi voi auttaa saamaan säihkyvän hymyn? Pepsodent White Now-hammasharjan perliittiä sisältävä lamelli auttaa valkaisemaan hampaita poistamalla pintatahroja tehokkaasti ja kiillottamalla hammaskiillettä.

Kauneusvinkki: Et käyttäisi likaista sivellintä meikkaamiseen, ja myös hampaitten valkaisu lähtee puhtaasta hammasharjasta. Huuhtele hammasharjasi hanan alla jokaisen käyttökerran jälkeen ja kuivata se pystyasennossa. Hammaslääkärit suosittelevat hammasharjan vaihtamista kolmen kuukauden välein, joten älä käytä samaa hammasharjaa liian pitkään.

7. Vältä kiillevauriot

Vaikka ruoka ja juoma voivat tahrata hampaita ajan mittaan, suurin keltaisten hampaiden syy on oheneva hammaskiille.

Hammaskiille on kovaa valkoista ainetta, joka muodostaa hampaittesi pinnan. Sen alla on hammasluuta, joka taas on väriltään vaaleanruskeahkoa. Kun hammaskiilteesi alkaa ohentua, alla oleva hammasluu alkaa näkyä läpi ja saa hampaat näyttämään keltaisilta.

Hyvät hymynhoitotottumukset (yllä kuvattuun tapaan) auttavat suojaamaan kiillevaurioilta.
Kun olet alkanut noudattaa hymyä valkaisevaa rutiinia, käytössäsi on vielä yksi valttikortti: White Now Gold, jolla saat välittömästi valkoisemmat hampaat*. Kolme kertaa enemmän Blue Light -teknologiaa sisältävä White Now Gold, verrattuna White Now Original tahnaan, saa hampaasi näyttämään välittömästi valkoisemmilta* ja poistaa tahroja asteittain.

Toisin kuin muut kotikäyttöön tarkoitetut valkaisu- ja vaalennusmenetelmät, optinen White Now -valkaisu on hammaskiilteen kannalta turvallinen valinta eikä kuluta hampaita, joten sitä suositellaan käytettäväksi kahdesti päivässä. Kokeile ja nauti kauniimmasta, valkoisemmasta hymystä silmänräpäyksessä*.

*Välittömän valkoisuuden vaikutelma on optinen ja väliaikainen. Lähteenä kliininen tutkimus, jossa välittömän valkoisuuden vaikutelmaa tutkittiin 107:n henkilön kokemusten perusteella.

PIKAVINKKI

Hampaitten valkaisu lähtee puhtaasta hammasharjasta. Huuhtele hammasharjasi jokaisen käyttökerran jälkeen, säilytä sitä pystyssä, jotta se pääsee kuivumaan kunnolla, ja muista vaihtaa harjasi uuteen kolmen kuukauden välein.

 

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA