Skip to content
Tietyt ruuat voivat tahrata ja värjätä hampaita. Katso, mitä jättää pois ja mitä muuta voit tehdä saadaksesi terveemmät ja valkoisemmat hampaat

" />
Eri tapoja valkaista hampaat

Eri tapoja valkaista hampaat

Useimmille valkoisemmat hampaat merkitsevät itsevarmempaa oloa, varsinkin kun tahrat voivat olla epäterveen suun merkki. Niinpä hampaitten valkaisusta on tullut yksi suosituimmista kosmeettisista hammashoidoista kaikkialla maailmassa ja markkinoilla on useita kotikäyttöön tarkoitettuja valkaisutuotteita. Tutustutaanpa tavallisimpiin valkaisukeinoihin.

Valkaisevat hammastahnat

Tietyt valkaisevat hammastahnat ovat hyvä tapa valkaista hampaita hellävaraisesti päivittäin. Kokeile esimerkiksi Pepsodent White System – hammastahnaa tai vaihtoehtoisesti Pepsodent White Now - hammastahnaa, jonka sisältämät siniset väriainehiukkaset korostavat hampaittesi valkoisuuden vaikutelmaa.

Kotikäyttöön tarkoitetut valkaisutuotteet

Vapaasti myytävät geelituotteet voivat sisältää muun muassa peroksidipohjaisia aineita ja tarjoavat edullisemman vaihtoehdon ammattimaisille valkaisutoimenpiteille. On tärkeää varmistaa suukappaleen istuvuus, sillä valkaisugeeli voi muuten vuotaa ja ärsyttää ikeniä. Jos olet epävarma, puhu hammaslääkärillesi.

Ammattilaisen tekemä valkaisu

Kaupan tuotteisiin verrattuna ammattilaisten käyttämät valkaisumenetelmät sisältävät enemmän valkaisevia ainesosia ja tuottavat näyttävämpiä tuloksia.. Hammaslääkärisi arvioi suusi kokonaisterveyden, poistaa mahdollisen hammaskiven ja käyttää ainetta, joka suojaa ienvaurioilta toimenpiteen aikana. Tahrojen asteesta riippuen toimenpide voi vaatia yhdestä kolmeen käyntikertaa.

Valkaisutoimenpiteen jälkeen on jatkettava normaalia päivittäistä hampaiden harjaamista sekä hammaslangan ja suuveden käyttöä hyvän suun terveyden ylläpitämiseksi. Ota yhteyttä hammaslääkäriin, jos alat kärsiä hampaiden vihlonnasta tai ärtyneistä ikenistä. Muista myös, että terve suu on pääasia.

PIKAVINKKI

Yritä karsia ruokavaliostasi happopitoisia ruokia, jotka vahingoittavat hammaskiillettä. Vahingoittunut hammaskiille paljastaa alla olevan tummemman hammasluun, jolloin hampaat näyttävät kellertäviltä.

 
White teeth

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA