Skip to content
Mitä BB ja CC tarkoittavat kauneudenhoidossa?

Mitä kauneudenhoidon BB ja CC tarkoittavat?

Mitä eroa on BB- ja CC-voiteilla?

Ei ole aina helppoa pysytellä perillä kaikista kauneustuoteuutuuksista. Tarvitsetko peittävyyttä, aurinkosuojaa tai ihonhoitoa? Vai kenties kirkkaamman ja tasaisemman sävyn ihoon?
Jos toivot kaikkia näitä, kannattaa kokeilla BB- tai CC-voidetta. Ellet ole varma niiden eroista, oppaamme auttaa.

BB- ja CC-voiteet saattavat äkkiseltään vaikuttaa hyvin samanlaisilta, mutta toinen on tarkoitettu enemmänkin iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn, kun toinen taas tarjoaa tehokkaamman avun jo olemassa oleviin pulmiin.

BB-voide

BB-voide saa nimensä sanoista "blemish balm" tai "beauty balm". BB-voiteet tarjoavat samantapaista kevyttä ja tasaista peittävyyttä kuin sävytetyt päivävoiteet, mutta niissä on yleensä myös lisäominaisuuksia, jotka auttavat saamaan terveen näköisen ja tuntuisen ihon.

BB-voiteet ovat rakenteeltaan sävytetyn päivävoiteen ja varsinaisen meikkivoiteen välimaastossa. Ne ovat hieman raskaampia kuin CC-voiteet, mutta useimmiten ne ovat ei-komedogeenisiä, eli ne eivät tuki ihohuokosia. BB-voiteissa on yleensä aurinkosuoja UV-säteiden vaikutuksen varalta, mutta kattavan suojan saamiseksi kannattaa käyttää myös varsinaista aurinkovoidetta. BB-voiteet eivät valitettavasti pysty poistamaan ikääntymisen merkkejä, mutta ne tarjoavat pitkäaikaista hoitoa, joka auttaa pitämään ihon tasaisen ja terveen näköisenä.

CC-voide

CC-voiteet tunnetaan myös "colour correcting"- tai "complexion correcting" -voiteina. Niissä on samantyyppiset aurinkosuoja- ja antioksidanttiominaisuudet kuin BB-voiteissa sekä yksi tärkeä lisäys: ihoa kirkastava pohjustusvoide.

CC-voiteet ovat rakenteeltaan aavistuksen BB-voiteita kevyempiä, joten ne saattavat olla parempi valinta rasvaiselle, näppyläherkälle iholle. CC-voiteiden sisältämät valoa heijastavat hiukkaset voivat tuoda iholle välitöntä hehkua ja meikkivoidepohja auttaa tasoittamaan ihonsävyä. Jos ihosi on taipuvainen punoittamaan tai näyttämään kalpealta, CC-voide on hyvä tapa saada kaunis, tasainen iho. Antioksidanttien, C- ja E-vitamiinien sekä BB-voidetta tehokkaamman aurinkosuojan myötä se auttaa myös hoitamaan ja suojaamaan ihoa.

Loppusilaus

Kauneudenhoito ei ole kiinni vain meikkivoiteesta, vaan virheetön iho ansaitsee seurakseen yhtä täydelliset hampaat. Valkaisuhoidot voivat olla kalliita ja vahingoittaa hammaskiillettä.

Pepsodent White Now CC -hammastahna sisältää patentoitua, kliinisesti testattua Blue Light -teknologiaa, joka valkaisee hampaita jo ensimmäisestä harjauskerrasta lähtien* ja ehostaa näin niiden sävyä samaan tapaan kuin CC-voide tekee ihollesi. Mikä parasta, tahna on turvallinen jokapäiväiseen käyttöön. Pepsodent White Now CC –hammastahna tarjoaa ikenillesi ja hampaillesi niiden tarvitsemaa suojaa ja hoitoa. Voit nauttia valkaisusta ilman kompromisseja.

Kun olet löytänyt täydellisen BB- tai CC-voiteen, kokeile Pepsodent White Now CC -hammastahnaa ja huomaat, miten paljon merkitystä hymyllä voi olla.

*Kliininen tutkimus, jossa tutkittiin välitöntä valkoisuuden vaikutelmaa optisella menetelmällä. 78 osanottajaa. Valkoisuuden vaikutelma on väliaikainen.

PIKAVINKKI

Yritä karsia ruokavaliostasi happopitoisia ruokia, jotka vahingoittavat hammaskiillettä. Vahingoittunut hammaskiille paljastaa alla olevan tummemman hammasluun, jolloin hampaat näyttävät kellertäviltä.

 
White teeth

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA