Skip to content
Huulipunalla voi saada aikaan muutakin kuin näyttävän lookin. Valitsemalla oikean sävyn voit saada hampaasi näyttämään valkoisemmilta.

" />

Mikä huulipuna saa hampaasi näyttämään valkoisemmilta?

Häikäisevän hymyn huulipunavinkit

Huulipunalla voi saada aikaan muutakin kuin näyttävän lookin. Valitsemalla oikean sävyn voit saada hampaasi näyttämään valkoisemmilta.

Oikean sävyn valitseminen

Salaisuus löytyy vastaväreistä. Jos katsot väriympyrää, huomaat sen jakautuvan "kylmiin" ja "lämpimiin" sävyihin. Väriympyrän vastakkaisille puolille sijoittuvat värit ovat vastavärejä.

Ja miten tämä liittyy huulipunaan? Sininen (kylmä) ja keltainen (lämmin) ovat toistensa vastavärejä, joten jos hampaasi eivät ole aivan hohtavan valkoiset, sinertävän sävyinen huulipuna voi auttaa vähentämään keltaisuuden vaikutelmaa.

Ihollasi on pohjasävyjä (pinkki, keltainen, sininen), ja sama pätee huulipunaan. Kun valitset omaa punasävyäsi, valitse punainen, jonka pohjasävy on sininen. Vaikka korallinpunaiset toimisivat hyvin ihonsävysi kanssa, oranssipohjaiset sävyt korostavat hampaiden keltasävyjä.

Keväällä viileät sävyt toimivat hyvin, syksyllä ilmojen viiletessä taas kannattaa välttää ruskeita sävyjä ja suosia tummaa purppuraa tai punaista.

Sesongista ja värivalinnastasi riippumatta hymyyn voi tuoda loistetta pienillä nikseillä.

Kuori, kuori, kuori!

Rohtuneet ja repaleiset huulet saavat huulipunan näyttämään epätasaiselta. Käytitpä kuorintaan sitten merkkituotetta tai kotikonsteja, sileät huulet ovat pitkään kestävän lopputuloksen perusedellytys.

Kosteuta kunnolla!

Huulesi tarvitset kosteutusta siinä missä muutkin kasvojesi osat. Et käyttäisi meikkiä ilman kosteutusta, joten kohtele huuliasi samaan tapaan. 

Tee pohjatyöt

Huulten pohjustaminen parantaa värin pysyvyyttä. Tähän tarkoitukseen varta vasten suunniteltuja tuotteita on olemassa, mutta hipaisu peite- tai meikkivoidetta toimii myös.

Rajaa ensin, väritä sitten

Hahmottele huultesi luontaiset ääriviivat rajauskynällä huulipunan leviämisen välttämiseksi. Jos et ole harrastanut rajausta kovin paljoa, valitse huultesi luonnollista väriä muistuttava sävy, muussa tapauksessa taas huulipunaan sopiva sävy. Värjää sitten ylä- ja alahuuli rajauskynällä.

Kerrosta

Kun olet rajannut huulesi, ala levittää huulipunaa. Oikea menetelmä voi vaihdella käyttämästäsi huulipunasta johtuen, joten varmistu asiasta etukäteen.

Lopuksi suukko

Kun huulipuna on paikoillaan, taputtele huuliasi paperiliinalla ylimääräisen värin ja öljyjen poistamiseksi. Voit parantaa suojaa entisestään ripottelemalla huulille ohuen kerroksen kiinnityspuuteria. Viimeistele vielä yhdellä punakerroksella.

Salainen ase

Voit tuoda lookiisi entistä enemmän särmää White Now Touchilla. Runsaasti valoa heijastavia kiteitä sisältävä koostumus tuo hymyysi välitöntä lisäpotkua. Kompaktin koon ansiosta se kulkee laukussa huulipunan ja rajauskynän seurana pikaehostuksia varten.

Näillä hyväksi koetuilla menetelmillä voit saada upean hymyn joka kerta.

PIKAVINKKI

Yritä karsia ruokavaliostasi happopitoisia ruokia, jotka vahingoittavat hammaskiillettä. Vahingoittunut hammaskiille paljastaa alla olevan tummemman hammasluun, jolloin hampaat näyttävät kellertäviltä.

 
White teeth

Kysymyksiä Suunhoidosta

Perheiden hammashoidon asiantuntija Pepsodent on luonut joukon oppaita, joista löytyy apua suun terveyteen liittyviin huoliin

LUE LISÄÄ ARTIKKELEITA